Descriere generala Arbusti Ornamentali Info

Bine ati venit pe siteul www.ArbustiOrnamentali.info – pagina oamenilor ce vor sa aduca natura in viata lor

In incercarea de a aduce importante informatii, atat despre arbustii ornamentali cat si despre alte plante ce aduc natura in viata noastra, prin colaborare cu profesionistii din tara si strainatate, perseveram zi de zi pentru a atinge cel mai inalt nivel de profesionalism care sa iti satisfaca pe deplin nevoia de informare asupra noilor tehnologii si a celor mai utile procedee de obtinere a rezultatelor optime pentru o viata plina de natura.

www.arbustiornamentali.info este punctul de intalnire dintre profesionisti si incepatori, fiind un indrumar util atat novicilor ce vor sa planteze arbusti ornamentali in propria gradina dar si acelor persoane ce doresc sa dezvolte o intreaga industrie din plantarea si ingrijirea arbustilor ornamentali si a plantelor ornamentale.

Ce sunt arbustii ornamentali?

Arbustii ornamentali sunt plante ce se folosesc, in general pentru decorarea gradinilor si curtilor, parcurilor si gradinilor de vara, pentru delimitarea de spatii verzi, limita trotuarelor, forme expresive sau non-expresive, etc..
Arbustii ornamentali nu sunt altceva decat plante din diferite specii, in cele mai multe cazuri, adaptate sau modificate pentru anumite cerinte decorative.

Tipuri de arbusti ornamentali

Arbustii ornamentali pot fi: arbusti ornamentali cu flori, arbusti ornamentali verzi si iarna, arbusti fruciferi, si evident arbusti fara flori sau fructe, sau care nu au frunze iarna.
Arbustii ornamentali pot fi: arbori impiedicati sa se inalte prin taiere regulata, plante cataratoare obligate a se dezvolta doar intr-o anumita zona, arbusti fructiferi folositi si cu scop decorativ.
Arbustii ornamentali se folosesc in cele mai multe cazuri pentru realizarea de garduri vii si delimitarea anumitor zone: acces catre o intrare in cladiri, marginea trotuarelor, imprejmuirea unei zone cu acces limitat.

Intretinerea arbustilor

Arbustii ornamentali sunt plante ce se aclimatizeaza usor, dar intretinerea lor este diferita de la specie la specie. Exista arbusti ornamentali ce pot avea nevoie doar de o minima ingrijire, dar si arbusti care au nevoie de anumite conditii de dezvoltare si supravietuire.
Recomandare: arbustii ornamentali, ca orice planta are nevoie de respectarea unor conditii minime, in toate etapele vietii si dezvoltarii.

Operatiuni in etapele vietii si dezvoltarii arbustilor ornamentali:

 • Plantarea si transplantarea arbustilor ornamentali
 • Taierea si ingrijirea arbustilor ornamentali
 • Inmultirea arbustilor ornamentali
 • Folosirea arbustilor ornamentali

  In general, arbustii cu adaptabilitate ridicata si intretinere minima sunt folositi pentru gard viu, dar nu constituie o exceptie folosirea unor astfel de specii si in decorarea unor gradini alaturi de specii ce necesita ingrijiri exceptionale.
  In eventualitatea in care nu veti gasi informatia necesara, puneti intrebari directe iar specialistii colaboratori sau chiar utilizatori ai siteului va vor ajuta cu raspunsuri.
  Totodata, va invitam sa raspundeti intrebarilor lansate de alti utilizatori.

  Va dorim multa natura in viata
  si evident sa va simtiti excelent in timpul petrecut cu noi

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


  − 2 = 7

  Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>